torstai 24. heinäkuuta 2014

Kirpputorit vs. nettikaupat

Kirppotorit eivät enää ole niitä paikkoja, minne on hieman häpeällistä mennä etsimään ja tonkimaan toisten vanhoja tavaroita, vaan niistä on ollut tredikkäitä kauppoja, joista voit tehdä hyviä ja halpoja löytöjä. Uusia kirpputoreja nousee jatkuvasti ympäri suomea ja toisen henkilön roskasta on toisen ihmisen aarre, mitä ei tarvitse hävetä vaan tavaroita hehkutetaan ja esitellään löydöksiä kavereille ja omissa blogeissa.

Samassa tahdissa myös nettiin on noussut uusia sivustoja, jonka kautta on helppo myydä vanhat tarpeettomat tavarat pois. Keltaisen pörssin lisäksi on nykyään huuto.net, tori.fi ja Facebookin myydään sivustot, joiden kautta saat helposti myytyä tavarasi ilman, että joudut vuokraamaan kirpputorien pöytiä (n. 30e/viikko). Kumpi on sitten kannattavampi tapa myydä tavaransa?

1. Myyt vain yhden tavaran
Tässä helpointa on laittaa tavara nettisivustolle myyntiin.

2. Myyt useita tavaroita halvalla hinnalla
Kerää tavarat yhteen ja varaa itsellesi kirpputoripöytä. Pöydän vuokra voi aluksi tuntua suurelta, mutta jos sinulla on hyviä tavaroita myytävänä (lasten tavarat & vaatteet ovat aina haluttua) niin saat varmasti pöydän hinnan takaisin. 

3. Myyt merkkituotteet tai kalliimman laitteen
Myy mieluiten netin kautta sillä kirpputoreilla on aina vaara, että tavara varastetaan tai rikotaan.

4. Myyt omaa palveluasia kuten ohjeilmointi apua, markkinointia
Sinun kannattaa tutustua esimerkiksi Elance -palveluun, jossa voit myydä omaa osaamistasi yrityksille.

5. Haluat tavata ostajan
Netin kautta tavarat välillä vaihtavat omistajaa kasvotuksen, joten sitä kautta saat aina valita mitä kautta tavara kulkeutuu ostajalle. Voit myös ilmoittautua omatoimi kirpputoreille, missä itse olet paikan päällä myymässä tavaroitasi. Tällöin tarvitset vaihtokassan mukaan.

Nettimyynnin pari muistisääntöä:
  • Muista ottaa tavarasta aina kuva, sillä kuva kertoo tavaran kunnosta enemmän kuin mitä osaat itse sanoilla kertoa.
  • Otsikoi tuotteen nimi järkevästi kuten Naisten 36-kokoinen mustat housut kertoo paljon enemmän kuin pelkkä Housut -otsikko.
  • Kerro tuotteen kunto kuten se todellisuudessa on. Jos myyt vanhaa pöytää jossa on kulumajälkiä, niin kerro niistä ettei ostajan tarvitse turhaan raahautua paikan päälle ja pettyä kun tuote ei vastannutkaan kuvausta.
  • Hinnan saat tietysti päättää itse, mutta sinun kannatta miettiä paljonko tuote on alunperin maksanut, paljonko sitä on käytetty ja millä hinnoilla muut myyvät samanlaisia tuotteita. Helpointa on myös miettiä paljonko itse olisit valmis maksamaan samasta tuotteesta. Jos haluat, että tavara menee sinulta nopeasti niin laita hieman alempi hinta, joka houkuttelee heti enemmän ostajia.
  • Mieti aina valmiiksi mihin maksutapaan olet valmis. Verkkopankin kautta maksu tulee nopeasti, mutta jos lähetät tavaran etukäteen, voi olla että maksu jää saamatta.
Kirpputori myynnin pari muistisääntöä:
  • Hinnoittele tuotteet järkevästi
  • Muista että kaikkia vanhoja ja rikkinäisiä vaatteita ei välttämättä osteta, joten jätä nämä suosiolla pois
  • Kirpputorit ovat usein huonosti vartioituja ja tavarasi ovat sinun huolehdinnan armoillasi, joten käy joka päivä katsomassa että tavarat ovat edelleen oikealla pöydällä. Varaudu myös siihen että jotain voidaan varastaa tai tuhota. Älä siis myy mitään todella arvokasta.
  • Asettele tavarat houkuttelevasti pöydälle sen sijaan, että heität ne vain kasana siihen. Kuinka moni haluaa mielummin mennä katsomaan siistiä pöytää kuin yhtä isoa vaatevuorta?

- Essi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti