Kuva: Wonderlane |
Meille kaupassa käynnistä on tullut eräänlaista peliä, jota pelaamme joka kerta. Kaikki on kiinni kauppalapusta ja hinnoista. Ensin kirjataan ylös mitä viikolla tullaan syömään ns. ruokalistaan ja sen jälkeen koostetaan siitä kauppalappu. Sääntöihin kuuluu, että kaikki ostettavat tavarat täytyy löytyä kauppalapusta. Jos kaupassa alkaa esimerkiksi tehdä mieli jotain makeaa ja toteat, ettei kauppalapussa sitä lue, niin sitä ei myöskään osteta. Ainoana poikkeuksena on tapaukset, missä toinen ei ole kirjoittanut jotain tärkeää ylös mitä toinen on pyytänyt. Näitä poikkeustapauksia on ehkä kerran kolmessa kuukaudessa eli ne pyritään pitämään hyvin minimaalisina.
Kun kaikki ostokset on kirjoitettu kauppalappuun kirjoitetaan tuotteen perään paljonko se tulisi maksamaan. Esimerkiksi:
Myslipaketti 2,5e
7l maitoa 7e
lehtisalaatti 1,20e
paahtoleipä 1,50e
Yhteensä: 12,20e
Kaikki ostokset lasketaan yhteen ja siihen summaan varaudutaan. Meillä tuo summa on vaihdellut 25 - 35e välillä, riippuen mitä ruokaa on viikolla. Tämän jälkeen mennään kauppaan, jossa tuotteiden hinnat pyritään pitämään arvioiduissa hinnoissa. Kaikkia hintoja ei voi etukäteen tietää, mutta on mielenkiintoista kokeilla mihin hintaan sen laittaisi. Tämän kautta oppii todella paljon paljonko eri tuotteet loppujen lopuksi maksavat. Esimerkiksi 7l maitoa maksaa lähemmäksi tuon 7e, mikä on omasta mielestäni aika paljon maidosta.
Kun tiedän paljonko ruokaostokseni keskimäärin maksavat viikossa / kuukaudessa tiedän paljonko tarvitsen rahaa sitä varten. Näin myös budjetin suunnittelu käy yhä helpommaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti